Skip to main content

Rodebietenburger

Elk jaar op 28 mei viert de wereld dat de hamburger bestaat. Wat is er nou zo bijzonder aan een hamburger, ik weet het eigenlijk niet.... De originele hamburger is gemaakt van gemalen rundvlees en is volgens velen het lekkerst op de barbecue. Wat groenten en een broodje maken het een complete maaltijd, zo je wilt. In het kader van minder vlees eten heb ik voor de variatie een Rodebietenburger gemaakt. 

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 100 gram (uitgelekte) kikkererwten
  • 150 gram gare bulgur (of couscous, quinoa)
  • 1 grote geraspte rode biet (of 2 kleintjes)
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 50 gram (volkoren)bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl rozemarijn
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes, sla, tomaat, komkommer, augurk en mayonaise naar smaak

Bereidingswijze:

  • Mix of hak de kikkererwten grof
  • Meng de rest van de ingrediënten met de kikkererwten door elkaar
  • Bak de burgers 3 a 5 min in de olijfolie
  • Beleg een (hamburger)broodje met de burger, sla, paprika, tomaat, komkommer, augurk en een beetje mayonaise naar smaak.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?