Skip to main content

Rood fruit-yoghurtijsjes

Hoera! Vandaag (24 maart) is het de Europese dag van het ambachtelijk ijs. Altijd lekker als het zoals deze week stralend mooi weer is. Het past uiteraard niet in een dagelijks gezond voedingspatroon met name vanwege de suikers. Maar bij gelegenheid heerlijk genieten van een ijsje aan een stokje of een lekker bolletje kan weinig kwaad. Hoe leuk is het om zelf ‘ambachtelijk’ ijs te maken, met je (klein)kind is dit nog leuker. Dit gezonde recept komt van het Voedingscentrum. 

Ingrediënten voor 6 ijsjes

  • 300 ml yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • (of doosje diepvriesfruit 250 gram)
  • 6 kartonnen bekertjes en 6 ijsstokjes (of dikke rietjes)

Bereidingswijze:

  • Doe de yoghurt in een kom en voeg de honing toe, roer het goed door
  • Was en snijd het fruit in stukjes en prak dit fijn maar niet te fijn (diepvriesfruit in zeer kleine stukjes hakken, niet eerst laten ontdooien)
  • Roer het fruit losjes door de yoghurt met een lepel, het mengsel moet niet te glad worden
  • Schep het mengsel in de bekertjes en zet dit 1 uur in de diepvries
  • Hierna de stokjes erin zetten en minimaal nog 3 uur in de diepvries doen
  • Om het ijsje goed uit het bekertje te krijgen evt een paar seconden in een bakje met warm water zetten

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?