Scrambled Tofu
Deze scrambled tofu, is een heerlijke vegan variatie op scrambled eggs. Boordevol eiwit! Een prima vleesvervanger!
Ingrediënten
- 1 pak tofu (375g)
- 1 teen knoflook
- 2 uien
- 2 tomaten
- 8 olijven of zongedroogde tomaten
- 2 bosuitjes
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl kurkuma
- 2 tl paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- eventueel 2 el sojasaus
- 1/2 avocado
- 1 el olijfolie
- verse basilicum, als garnering
Bereidingswijze
- Giet de tofu af en druk al het vocht er goed uit.
- Snijd de uien en hak de knoflook fijn.
- Verhit een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur.
- Bak de ui en knoflook glazig en verkruimel daarna de tofu in de pan.
- Voeg de kurkuma, paprikapoeder, tomatenpuree en eventueel de sojasaus toe.
- Roer alles door elkaar, voeg zout en peper toe naar smaak. Bak dit voor ongeveer 7 minuten.
- Snijd de bosuitjes en olijven of zongedroogde tomaten fijn. Voeg deze op het laatste toe en bak alles nog voor een paar minuutjes.
- Rooster een snee brood, beleg deze met avocado. Voeg de scramble toe en garneer met verse tomaat en basilicum.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of