Skip to main content

Scrambled Tofu

Deze scrambled tofu, is een heerlijke vegan variatie op scrambled eggs. Boordevol eiwit! Een prima vleesvervanger!

Ingrediënten 

  • 1 pak tofu (375g)
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 8 olijven of zongedroogde tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel 2 el sojasaus
  • 1/2 avocado
  • 1 el olijfolie
  • verse basilicum, als garnering

 

Bereidingswijze 

  • Giet de tofu af en druk al het vocht er goed uit.
  • Snijd de uien en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook glazig en verkruimel daarna de tofu in de pan.
  • Voeg de kurkuma, paprikapoeder, tomatenpuree en eventueel de sojasaus toe.
  • Roer alles door elkaar, voeg zout en peper toe naar smaak. Bak dit voor ongeveer 7 minuten.
  • Snijd de bosuitjes en olijven of zongedroogde tomaten fijn. Voeg deze op het laatste toe en bak alles nog voor een paar minuutjes.
  • Rooster een snee brood, beleg deze met avocado. Voeg de scramble toe en garneer met verse tomaat en basilicum.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?