Skip to main content

Smurrie

Voeger als ik (Patricia) op vakantie naar Frankrijk ging, maakte mijn moeder tussen de middag vaak een super makkelijk en gezond eiergerecht wat wij dan Smurrie noemde. En na zo’n goede maaltijd konden we er weer de hele middag tegenaan. Nu ik met mijn eigen gezin naar Frankrijk ga, houd ik deze traditie graag in stand. En maak ik rond lunch tijd ook weer Smurrie. Bij voorkeur op een bruine boterham al is dat in Frankrijk lastig te vinden. En ook mijn kinderen vinden het heerlijk

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 volkorenboterhammen
  • 1 klein uitje
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • een scheutje olijfolie of boter om in te bakken

 

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en snijd tomaat in kleine stukjes.
  • Doe een scheutje olie of boter in de pan en bak de ui tot deze een beetje glazig wordt.
  • Voeg de tomaat toe en roer even door.
  • Voeg als laatst de 2 eieren toe en blijf deze roeren tot de ei gestold is.
  • Beleg de boterhammen met het eiermengsel.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?