Skip to main content

Snelle broodjes met noten en abrikozen

Heerlijk toch, ontbijten met zelfgebakken broodjes? Maar wanneer je dat wilt doen zul je vaak al heel vroeg moeten opstaan... Niet met deze broodjes die Martine pasgeleden klaarmaakte. Je maakt het deeg de avond van tevoren en hoeft ze de volgende dag alleen nog maar af te bakken. Deze eerste poging was met volkorenspeltmeel en tarwebloem maar Martine is van plan hier nog wat mee te gaan experimenteren om ze nog wat vezelrijker te maken.

Ingrediënten voor ca. 6 broodjes

  • 350 gram water
  • 3 gram verse gist (of 1 gram droge gist)
  • 100 gram volkorenspeltmeel
  • 1,5 theelepel zout
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 50 gram noten (hier gebruikte Martine pecan- en pistachenoten)
  • 350 gram tarwebloem

Bereidingswijze:

  • Doe het water in een kom en roer de gist erdoor.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en meng met de hand, pollepel, spatel of deegschraper goed door. Een keukenmachine kan ook maar is niet nodig.
  • Zorg dat alles homogeen gemengd is!
  • Laat het deeg 12-14 uur rusten op kamertemperatuur in een kom bedekt met plastic.
  • Verwarm de oven voor op 230-250 graden, hete lucht, verwarm de bakplaat mee in de oven.
  • Leg een bakmat of vel bakpapier op het aanrecht
  • Vorm met 2 lepels 6 broodjes en leg deze verspreid over het bakpapier, bestrooi eventueel met wat bloem (gaat mooi met een theezeefje)
  • Haal, wanneer de oven op temperatuur is, de bakplaat uit de oven en leg het bakpapier op de bakplaat.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in ongeveer 15 minuten knapperig en gaar.
  • Laat ze iets afkoelen voordat je ze aansnijdt.
  • Heerlijk met een plak geitenkaas!

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?