Snelle Shakshuka
- 1 rode ui
- 3 eetlepels olie
- 4 gekleurde paprika's (geel, rood, oranje)
- 4 tomaten
- 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 4 eieren
- verse platte peterselie
Bereidingswijze:
- Snijd de ui in ringen
- Verhit olie in een hapjespan of hoge koekenpan en fruit de ui een paar minuten op laag vuur
- Snijd de paprika's in ringen voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee op laag vuur
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan het mengsel en laat zachtjes pruttelen
- Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout
- Laat de tomaten kapotkoken
- Breek de eieren boven de pan en roer niet meer
- Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 6 minuten op een laag vuur stollen
- Garneer met peterselie
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via
