Surinaamse kip
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de kip:
- 1/2 ui
-
1 teen knoflook
-
milde olijfolie, om in te bakken
-
1 tl tomatenpuree
-
1/2 el massala (Surinaamse kerrie)
-
2 kippenbouten
-
1 kippenbouillontablet (zoutarm)
-
2 biologische eieren
Voor de sperziebonen en aardappel:
-
1/2 ui
-
1 teen knoflook
-
450 g sperziebonen of kousenband
-
2 aardappels
-
milde olijfolie, om in te bakken
-
1/2 tl tomatenpuree
-
1 tl massala (Surinaamse kerrie)
-
1/2 kippenbouillontablet
Bereiding
-
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
-
Verhit een scheut milde olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui glazig.
-
Voeg de knoflook en tomatenpuree toe. Roer goed door en voeg de massala toe. Bak circa 1 minuut onder voortdurend roeren.
-
Doe de kippenbouten in de pan en bak ze rondom bruin.
-
Voeg het kippenbouillontablet en een scheutje water toe en laat alles met het deksel op de pan circa 20 minuten op matig vuur sudderen. Als het droog dreigt te koken, voeg dan wat extra water toe.
-
Controleer of de kip goed gaar is, laat zo nodig wat langer koken.
-
Kook intussen de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en leg ze op het laatst nog even in de saus van de kip.
-
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
-
Maak de sperziebonen of kousenband schoon; snijd de kousenband in stukken van circa 4 centimeter.
-
Schil de aardappels en snijd ze in grove blokken.
-
Verhit een scheut milde olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe.
-
Roer goed door en voeg de massala toe. Bak circa 1 minuut onder voortdurend roeren.
-
Voeg de sperziebonen of kousenband, aardappelblokjes, het kippenbouillontablet en een scheutje water toe. Laat met het deksel op de pan op matig vuur zachtjes koken tot de aardappel gaar is.
-
Seveer de kip en de gehalveerde eieren bij de sperziebonen met aardappel.
Eet smakelijk!
