Skip to main content

Tonijnbroodjes

De zomer komt eraan en dan wil je wel eens picknicken of tijdens een fiets- of wandeltocht een lekker broodje onderweg eten. Dit is een lekkere variatie op de kadet met kaas, hoewel gemaakt met pizzadeeg dus van witmeel. Maar ach, altijd nog beter dan iets bij de snackbar halen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 160 gram tonijn in olie
  • 150 gram crispy mais
  • 1 bosui
  • 1 el Spaanse peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el crème fraiche
  • Peper en zout
  • 1 rol pizzadeeg
  • 1 el sesamzaad

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat tonijn en mais uitlekken.
  • Snijd de bosui en peper heel fijn.
  • Meng de tonijn, mais, bosui, peper, komijn en crème fraiche en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het pizzadeeg in 8 porties en vorm een balletje van elke portie.
  • Rol elk balletje uit tot een rondje van 10 cm, schep de tonijnvulling erin en vouw het deeg eromheen tot een bolletje.
  • Leg de bolletjes met de vouwkant naar beneden op bakpapier.
  • Bestrijk de bovenkant met iets water en bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Bak de broodjes 15-20 minuten in de oven gaar en goudbruin.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?