Skip to main content

Vegan ontbijtbrownie

Dit gezonde ontbijtje kwam Anna op internet tegen in de periode dat zij veganistisch at en op zoek was naar inspiratie. Het recept heeft ze aangepast naar eigen smaak en maakt ze nog regelmatig. Deze ontbijtbrownie is vrij machtig dus misschien heb jij wel genoeg aan een halve. Dat is trouwens niet verkeerd want dan kun je de andere helft later op de dag op eten!⁠

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 rijpe banaan
  • 1 Medjool dadel, ontpit en in stukjes
  • 2 eetlepels boekweitmeel (of een ander volkorenmeel)
  • 1 eetlepel amandelmeel (of maal een handje amandelen fijn in de keukenmachine)
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • snufje zout
  • 6 eetlepels sojamelk ongezoet of een andere plantaardige melk

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven 140 graden)
  • Mix alle ingrediënten met een staafmixer of een keukenmachine tot een beslag
  • Vet een minibakblik in met plantaardige boter en doe het beslag erin
  • Bak je vegan brownie in ongeveer 35 minuten in de oven (je kunt spelen met de oventijd: met kortere baktijk krijg je een smeuïger brownie en met een langere baktijd wordt ie wat steviger)

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?