Skip to main content

Vegetarische curry met aardappel

Een spitskool kun je best lang bewaren. Maar dan moet je er uiteindelijk wel wat mee doen natuurlijk. Bij mij (Maureen) zat deze al 2 weken in de 0 gradenlade van de koelkast. In zo’n lade blijft groenten extra lang vers! Dus kun je een ruime voorraad hebben en grijp je niet mis.

Met wat extra groente zoals sperzieboontjes, aardappeltjes en cashewnoten maak je er een gemakkelijke vegetarische curry van!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram aardappels of krieltjes
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Olie
  • Halve kleine spitskool
  • Gele currypasta, zelfgemaakt kan ook natuurlijk
  • 100 gram cashewnoten
  • Eventueel zout/peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Schil en kook de aardappels gaar. Zorg voor kleine stukjes aardappel.
  • Dop de boontjes en kook deze 10 minuten.
  • Snipper de ui en fruit deze met de knoflook in wat olie.
  • Voeg daarna de fijngesneden spitskool toe en smoor deze in de pan.
  • Voeg de currypasta, de gare sperzieboontjes en aardappels toe en laat even goed doorwarmen.
  • Ondertussen rooster je de cashewnoten in een droge pan.
  • Schep het geheel op je bord en bestrooi met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?