Vegetarische Spinazie-ovenschotel
Onze stagiaire Janine maakte deze vegetarische ovenschotel. Lekker en makkelijk. Leuk om het weekend mee te starten!
Ingrediënten voor 5-6 personen
- 80 gram cashewnoten
- 850 gram aardappelen
- 750 gram diepvriesspinazie
- 4 eieren
- 70 gram geraspte kaas
- 200 gram kwark
- 3 grote tomaten (ca. 300 gram)
- olijfolie
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- peper naar smaak
Bereidingswijze
-
Schil en snijd de aardappelen in stukjes en kook deze gaar
-
Kook de eieren voor 8-10 minuten lang (hardgekookt)
-
Snijd de uien en knoflook en fruit deze met een scheutje olijfolie in een pan
-
Voeg hier de spinazie en daarna de kwark aan toe
-
Giet de aardappelen af en doe deze bij de spinazie en schep dit een aantal keer om tot alles goed gemengd is
-
Doe hier 3/4e van de cashewnoten bij en voeg wat peper naar smaak toe en schep alles in een ovenschaal
-
Snijd de gekookte eieren en tomaten in plakjes en verdeel ze over de ovenschaal
-
Doe hier de overige cashewnoten over en strooi de geraspte kaas erover
-
Zet de ovenschotel voor ongeveer 10 minuutjes in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via