Skip to main content

Vegetarische Spinazie-ovenschotel

Onze stagiaire Janine maakte deze vegetarische ovenschotel. Lekker en makkelijk. Leuk om het weekend mee te starten!

Ingrediënten voor 5-6 personen

  • 80 gram cashewnoten
  • 850 gram aardappelen
  • 750 gram diepvriesspinazie
  • 4 eieren
  • 70 gram geraspte kaas
  • 200 gram kwark
  • 3 grote tomaten (ca. 300 gram)
  • olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Schil en snijd de aardappelen in stukjes en kook deze gaar
  • Kook de eieren voor 8-10 minuten lang (hardgekookt)
  • Snijd de uien en knoflook en fruit deze met een scheutje olijfolie in een pan
  • Voeg hier de spinazie en daarna de kwark aan toe
  • Giet de aardappelen af en doe deze bij de spinazie en schep dit een aantal keer om tot alles goed gemengd is
  • Doe hier 3/4e van de cashewnoten bij en voeg wat peper naar smaak toe en schep alles in een ovenschaal
  • Snijd de gekookte eieren en tomaten in plakjes en verdeel ze over de ovenschaal
  • Doe hier de overige cashewnoten over en strooi de geraspte kaas erover
  • Zet de ovenschotel voor ongeveer 10 minuutjes in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?