Skip to main content

Viscurry met tomaat

Mariska heeft deze curry van het Voedingscentrum al vaker gemaakt. Het is een ideaal gerecht voor aan het einde van de menuplanning. Alle ingrediënten (met uitzondering van de koriander) kunnen gebruikt worden uit de vriezer of zijn lang houdbaar. Loopt de week anders, schuift het gerecht gewoon een paar dagen op.

Ingrediënten 

  • 150 gram zilvervliesrijst (eet je met 3, neem dan iets meer rijst)
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen (hele zak uit de diepvries, 450 gram)
  • 2 tomaten
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout (ik gebruik het hele blik)
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kabeljauwfilet
  • 50 gram garnalen
  • 6 takjes koriander of peterselie

 

Bereidingswijze 

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Maak de sperziebonen schoon.
  • Was de tomaten en snijd ze in parten.
  • Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  • Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en smoor dit een paar minuten.
  • Snijd de vis in stukjes.
  • Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
  • Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
  • Was de koriander en strooi het erover.
  • Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.
Eet smakelijk!
 
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?