Volkorenmatzes
Met Pasen komen ze weer op tafel, matzes (alhoewel je ze tegenwoordig het hele jaar door wel in de winkel ziet). Matzes worden in de Joodse traditie gegeten tijdens Pesach, het feest waarin de slavernij in en de uittocht uit Egypte, geleid door Mozes wordt herdacht. Omdat er gevlucht moest worden was er toen geen tijd om brood te laten rijzen en matzes zijn dus eigenlijk ongerezen brood.
Bij ons staan ze met Pasen ook altijd op tafel en het leek me leuk om ze eens zelf te maken. Ik maakte ze met volkorenmeel en vind ze heerlijk met kaas!
Ingrediënten voor 12 kleine matzes
-
250 gram volkorenmeel
- 140 gram water
Bereiding
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via