Skip to main content

Volkorenontbijtkoek

Deze volkoren ontbijtkoek is van Puur Zoet. Al heb ik (Maaike) in plaats van 4 eetlepels appelstroop 1 banaan gebruikt. De volkoren ontbijtkoek was erg makkelijk om te maken. Dus ben ik zeker van plan dit vaker te doen. Zo heb ik nu de ontbijtkoek in plakken gesneden en in de vriezer gedaan. Zo kan ik een lekker tussendoortje meenemen voor als ik een lange dag op school heb.

Ingrediënten

  • 200 gram verse dadels (ontpit)
  • 1 banaan
  • 250 ml melk
  • 300 gram volkoren meel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Handje gemengde noten
  • Snuf zout

Bereiding

Week de ontpitte dadels 5 minuten in kokendheet water en giet ze af.
Maal ze samen met de banaan en melk fijn in de foodprocessor.
Meng in een andere kom alle droge ingrediënten samen met een flinke snuf zout.
Roer dit met een spatel door het dadelmengsel tot het goed gemengd is en stort in de cakevorm.
Verdeel de gemengde noten over de bovenkant van je ontbijtkoek.
Bak in 40 – 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 160 °C (boven-en onderwarmte).
Hou in de gaten of je de bovenkant eventueel moet afdekken met aluminiumfolie en test met een cakeprikker of de ontbijtkoek gaar is.
Eet smakelijk!

Bewaar de ontbijtkoek maximaal 5 dagen buiten de koelkast of 3 maanden in de vriezer

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?