Skip to main content

Warm chocoladetaartje

Je kunt ze in de winkel kopen...lavacakes..... Zo'n taartje waar de warme chocolade uit komt lopen wanneer je hem aansnijdt. Heerlijk! Maureen maakte hem zelf in een minder zoete variant. 

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 eieren
  • 25 gram suiker
  • snuf zout
  • 30 gram (volkoren)bloem
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • beetje vet en bloem voor invetten en bestuiven schaaltjes
  • muntblaadjes en wat vers of diepvriesfruit ter garnering
  • 4 bakringen of kleine ovenschaaltjes, mixer en kom, kleine en grotere pan

Bereidingswijze:

  • (hetelucht)oven voorverwarmen op 190-200 graden
  • eieren met suiker schuimig kloppen met mixer
  • zout en bloem erbij zeven en door elkaar scheppen
  • chocolade in stukjes in het kleine pannetje doen, de boter er in stukjes bij doen
  • pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-marie laten smelten
  • pan eruit halen en het eiermengsel voorzichtig erdoor scheppen
  • de schaaltjes of ringen invetten en bestuiven met bloem
  • vul de schaaltjes of ringen met het chocolademengsel
  • bak in de oven max 12 minuten zodat de buitenkant stevig is maar de binnenkant heet en vloeibaar. Met 8-10 minuten is de chocolade in het midden nog vloeibaar (ik had het iets te lang erin gelaten)
  • bordje op schaaltje/ring leggen en taartje eruit laten glijden. Direct serveren, eventueel met vers/diepvries fruit en een muntblaadje

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?