Warme chocolademelk
De feestdagen zijn voorbij maar de winter nog niet. In de koude wintermaanden is het heerlijk om een warme chocolademelk te drinken. Vooral als het buiten lekker koud is. Chocolademelk bevat vaak veel suiker, een pakje chocolademelk van 200ml levert al snel 8 suikerklontjes. Dat kan gelukkig ook anders bewijst deze chocolademelk van PuurGezond. Het is heel lekker, makkelijk om te maken en Puur Gezond.
Ingrediënten per beker
- 50 gram pure chocolade
- 150 ml melk
- Zout
Bereidingswijze
-
Hak per beker 50 gram pure chocolade in blokjes.
-
Verwarm per persoon 150 ml melk in een steelpan tot tegen het kookpunt.
-
Roer de gehakte chocolade en een snufje zout erdoor en blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgelost.
Wil je het zoeter? Roer dan nog wat honing of suiker door.
De chocolademelk wordt extra kruidig als je een snufje kaneel of kardemom toevoegt. Of een beetje versgemalen zwarte peper als je van pit houdt.
Voor een choco-macchiato neem je maar 125 ml melk en voeg je een kopje espresso toe.
Liever geen gewone melk? het kan ook met rijstemelk, hazelnootmelk of sojamelk.