Witlofschotel
Wij zijn fan van groente: in alle kleuren, soorten en smaken. Onze stagiaire Janine maakte deze witlofschotel met maar liefst 300 gram groente per persoon!
Ingrediënten voor 5 personen
- 1400 gram witlof
- 300 gram rundergehakt
- 600 gram aardappelen
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 1 knoflook
- 2 lente-uitjes
- 125 gram roomkaas (light)
- 70 gram geraspte kaas (30+)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen, snijd deze in plakjes en kook de aardappelen gaar.
- Snijd de witlof in kleine reepjes en kook deze 5 à 10 minuten.
- Snijd de ui, knoflook en rode peper (zonder zaadjes als je het niet te pittig wil) in kleine stukjes.
- Bak het gehakt samen met de ui, knoflook en peper en roer vervolgens de roomkaas er doorheen.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Leg de witlof aan de onderkant van de ovenschaal en verdeel hierover het gehakt.
- Leg hier de plakjes aardappelen overheen.
- Verdeel de lente-ui en kaas over de ovenschaal en zet deze voor ca. 15 minuten in de oven zodat de kaas mooi kleurt
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via