Yoghurtcake met blauwe bessen
Ingrediënten
- 150g kokosolie of zonnebloemolie
- 7el honing
- 2 eieren
- 140g griekse yoghurt
- 1 vanillestokje
- 100g speltmeel
- 125g speltbloem
- 2tl bakpoeder
- 125g blauwe bessen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen
- Doe ondertussen de honing, eieren en yoghurt in een grote kom.
- Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg samen met de kokosolie toe aan de kom. Meng goed door elkaar.
- Doe er nu het speltmeel, speltbloem, bakpoeder en een snuf zout bij en meng nogmaals goed door elkaar.
- Spatel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.
- Doe het beslag in een siliconen cakevorm (ca. 10 x 23 cm). Heb je een andere bakvorm? Vet ‘m dan eerst even in met wat kokosolie of bekleed met bakpapier.
- Zet de cake voor 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt).
- Haal de cake uit de oven en laat hem goed afkoelen op een rooster.
- Serveer met een lepel Griekse yoghurt.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via
