
Deze zalm-prei-broodjes zijn een leuke variatie op de borrelhappen. Ik (Maureen) maakte ze bij de Kerstborrel en nog een keer bij onze Dieet & Co nieuwjaarsbijeenkomst. Maar gewoon op een andere dag kun je deze broodjes ook prima eten. Eenvoudig te bereiden met plakjes bladerdeeg. Hierdoor kun je de broodjes in 10 minuten in de oven hebben waar ze in 20 minuten lekker gebakken zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stukken prei van 10 cm
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 2 e.l. mayonaise
- 1 e.l. geraspte mierikswortel (potje)
- 200 gram gerookte zalm
- 1 ei, losgeklopt
- 1 ½ e.l. sesamzaad
Bereiding
- Kook de stukken prei in 7-8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg de deegplakjes naast elkaar
- Meng de mayonaise met de mierikswortel en verdeel een streep van dit mengsel over het midden van elk deegplakje
- Verdeel de gerookte zalm erover en leg steeds een stuk prei erop
- Vouw het deeg met de zalm over de prei en druk de randjes met een vork goed op elkaar
- Leg de broodjes op de bakplaat
- Bestrijk met ei en bestrooi met sesamzaad
- Bak ze in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar en goudbruin
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via