Mugcake

Lekker samen met de kinderen in de keuken aan de slag? Anna maakte deze mugcake in de magnetron, in de smaken chocolade en abrikoos. Makkelijk en leuk om samen met de kinderen te maken en geschikt als ontbijt of als stevig tussendoortje. Heel leuk om te zien hoe de mugcake in de magnetron omhoog komt!

Heb je geen magnetron dan lukt het ook in de oven: 175 graden – 25 minuten.

En als je wat abrikozencompote over hebt kun je die gebruiken voor de Frangipane-cake die Mariska maakte.

Ingrediënten voor 1 portie mugcake abrikoos

  • 4 eetlepels abrikozencompote
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout of volkorenmeel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Ingrediënten voor 1 portie mugcake chocolade

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout of volkorenmeel
  • 1 eetlepel cacao
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in een blender, keukenmachine of blend met de staafmixer (of prak en meng alles gewoon heel goed door elkaar)
  • Vet een mok in met olie of boter
  • Giet het beslag in de mok en zet de mok in de magnetron
  • verhit gedurende 2-3 minuten op 750 Watt.
  • Check of de mugcake gaar is met een satéprikker
  • Eet de mugcake zo uit de mok of keer hem op een schoteltje
  • Een leuke variatie is appelcompote in plaats van abrikozencompote en wat rozijnen en stukjes appel erdoor

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via