Omdat het bijna Pasen is en daar nu eenmaal een eitje bij hoort: Deze week lekker zelf eiersalade maken!
 
Lekker op een sneetje brood of knäckebröd.
 
Ingrediënten voor 2 porties
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel Griekse yoghurt (heb je ze niet allebei in huis neem dan 2 eetlepels van één van beide
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 6 snoeptomaatjes om te garneren
Bereidingswijze
  • Breng water aan de kook en doe de eieren in de pan en kook ze gedurende 7 - 8 minuten hard.
  • Meng mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, kerriepoeder, peper en zout door elkaar.
  • Laat de eieren na 7-8 minuten "schrikken" in koud water.
  • Pel de eieren
  • Snijd de eieren doormidden en prak ze vervolgens in een bord in kleine stukjes.
  • Meng de stukjes ei door het mayonaise-mengsel en verdeel in 2 porties en garneer die met wat snoeptomaatjes
  • Ook lekker is het om wat verse bieslook toe te voegen en/of wat stukjes ham, kies daarvoor bijvoorbeeld schouderham
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via