Skip to main content

Aubergine uit de oven

Dit recept kwam ik (Mariska) tegen op instagram. Het is van @AntoninaParker. De oventijd was wat langer dan verwacht maar zeker het wachten waard. Het recept heb ik aangepast naar 1 persoon.

Het is een lekker groenterijk gerecht waarbij de je toch wat langere oventijd kunt gebruiken om lekker te ontspannen of juist nog wat klusjes te doen.

 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1middelgrote aubergine
  • 5 kerstomaatjes, in plakjes
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ bol mozarella, in plakjes
  • Verse pesto (die maakte ik deze keer niet zelf)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190C graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken waarbij de steel intact blijft en spreid deze als een waaier uit, waarbij de steel intact blijft.
  • Breng tussen de lagen naar smaak peper, tomatenpuree, knoflookpoeder, oregano en olijfolie aan en een beetje olijfolie. Dit kan een beetje op gevoel.
  • Druk de tomaten- en mozarellaplakjes tussen de lagen. Breng opnieuw op smaak met wat peper.
  • Leg de aubergine op bakpapier op een bakplaat gedurende 50 minuten tot 1 uur. Dan is de aubergine zacht.
  • Als de aubergine klaar is kun je deze gelijk eten met een lepeltje pesto.
  • Ik heb er nog wat aardappelgnochi bij gemaakt. Dat kan ook pasta zijn of een broodje.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?