Aubergine uit de oven
Dit recept kwam ik (Mariska) tegen op instagram. Het is van @AntoninaParker. De oventijd was wat langer dan verwacht maar zeker het wachten waard. Het recept heb ik aangepast naar 1 persoon.
Het is een lekker groenterijk gerecht waarbij de je toch wat langere oventijd kunt gebruiken om lekker te ontspannen of juist nog wat klusjes te doen.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1middelgrote aubergine
- 5 kerstomaatjes, in plakjes
- 1/2 eetlepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- ½ bol mozarella, in plakjes
- Verse pesto (die maakte ik deze keer niet zelf)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190C graden.
- Snijd de aubergine in de lengte in 6 plakken waarbij de steel intact blijft en spreid deze als een waaier uit, waarbij de steel intact blijft.
- Breng tussen de lagen naar smaak peper, tomatenpuree, knoflookpoeder, oregano en olijfolie aan en een beetje olijfolie. Dit kan een beetje op gevoel.
- Druk de tomaten- en mozarellaplakjes tussen de lagen. Breng opnieuw op smaak met wat peper.
- Leg de aubergine op bakpapier op een bakplaat gedurende 50 minuten tot 1 uur. Dan is de aubergine zacht.
- Als de aubergine klaar is kun je deze gelijk eten met een lepeltje pesto.
- Ik heb er nog wat aardappelgnochi bij gemaakt. Dat kan ook pasta zijn of een broodje.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via