Skip to main content

Bietenquiche met geitenkaas

 

De combinatie bieten en geitenkaas is geweldig! En dan ook nog eens in de vorm van een hartige taart..... Heerlijk!
Anna vond het recept op leuke recepten en inmiddels hebben we hem allemaal al uitgetest.
Echt een aanrader voor het komend weekend! 

Benodigdheden voor 3-4 personen
  • 5 tot 6 plakjes hartige taart deeg (vriezer)
  • 175 gr geitenkaas
  • 500 gr rode bieten, voorgekookt 
  • snuf tijm
  • 250 gr slagroom of kookroom
  • 3 eieren
  • 80 gr noten (bv walnoten, hazelnoten en/of pecannoten) 
  • boter om in te vetten

 

Bereidingswijze 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Vet de vorm in met een beetje boter.
  • Bekleed de vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast.
  • Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  • Snijd de bieten in plakken en verdeel over de vorm. Bestrooi met een beetje tijm.
  • Hak de noten grof.
  • Kruimel de geitenkaas er over samen met de noten.
  • Klop de eieren, room met peper en zout door elkaar in een kommetje en giet over de vulling van de quiche en bestrooi eventueel met wat extra tijm.
  • Bak de quiche in ca 45 minuten gaar.
  • Lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700, ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?