Skip to main content

Geroosterde kikkererwten met honing en kaneel

Op zoek naar een gezond tussendoortje wat verzadigt en ook nog eens heel erg lekker is? Onze collega Anna maakte deze zoete geroosterde kikkererwten uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Ze vielen zelfs in de smaak bij haar zoontje van vier!

Ingrediënten:

  • 1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht 265 g)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170⁰C.
  • Spoel de kikkererwten af in een zeef of vergiet met water en laat ze goed uitlekken. Dep ze vervolgens droog met een theedoek.
  • Bedek de kikkererwten met olie en kaneel en verspreid ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door; zodat ze gelijkmatig roosteren.
  • Haal na 30 tot 35 minuten de kikkererwten uit de oven en voeg de honing toe.
  • Schep de kikkererwten goed om en doe ze vervolgens terug in de oven. Laat ze nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Even afkoelen en eet smakelijk!

PS Ook lekker om mee te nemen naar je werk, maak ze dan de avond ervoor. 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?