Skip to main content

Hamburger

Op 28 mei is het Nationale Hamburgerdag, ontstaan vanuit de commercie.
Een kant en klare hamburger (ook de vegetarische) is een sterk bewerkt product vanwege alle toevoegingen om bijvoorbeeld houdbaarheid te verlengen, smaak te versterken en kleur te behouden. Voor onze gezondheid raden we het af om met regelmaat sterk bewerkte producten te eten. Vandaar dat collega Maureen deze hamburger zelf maakte (met dank aan leukerecepten.nl) zodat je precies weet wat erin zit!
Kijk ook eens bij de notenburger voor een dag zonder vlees.

Ingrediënten voor 9 à 10 hamburgers

  • 1000 gr rundergehakt of half om half gehakt
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 50 tot 75 gr paneermeel
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 a 1,5 theelepel zout, naar smaak meer of minder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • flinke snuf peper
  • 1 theelepel paprikapoeder (voor een pikantere versie cayenne of chilipoeder)

Bereidingswijze:

  • Hak het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit aan het gehakt toe.
  • Voeg alle andere ingredienten toe en kneed goed door met je handen.
  • Verdeel het gehakt in 9 a 10 porties en vorm er burgers van.
  • Bak de hamburgers op de barbecue of in de pan in 8 minuten mooi bruin en gaar.
  • Ze moeten door en door gaar zijn maar bak ze niet te lang want dan worden ze droog.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt uiteraard ook een aantal in de diepvries doen (voordat je ze bakt), voor een voorraadje voor een spontane barbecue.

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?