Skip to main content

Notenburger

Op 28 mei is het Nationale Hamburgerdag, ontstaan vanuit de commercie.
Een kant en klare hamburger (ook de vegetarische) is een sterk bewerkt product vanwege alle toevoegingen om bijvoorbeeld houdbaarheid te verlengen, smaak te versterken en kleur te behouden. Voor onze gezondheid raden we het af om met regelmaat sterk bewerkte producten te eten. Vandaar dat collega Maureen deze notenburger zelf maakte (het recept komt van PuurGezond) zodat je precies weet wat erin zit! Kijk ook eens bij de hamburger voor de vleesvariant.

Ingrediënten voor 2 notenburgers

  • 50 gram gemengde noten
  • 1 kleine ui
  • 50 gram volkorenbloem of speltmeel
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 el olie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Hak de noten grof.
  • Snipper de ui en voeg bij het notenmengsel.
  • Meng de noten en ui met het meel en de melk.
  • Voeg eventueel wat meel toe als het deeg te nat is en wat melk toe als het deeg te droog is.
  • Vorm 2 platte schijven van het deeg.
  • Laat het in de koelkast even opstijven (20-30 min, van tevoren klaarmaken kan dus ook)
  • Doe de olie in de pan en bak de notenburgers in 5 minuten aan beide zijden bruin.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?