Skip to main content

Huzarensalade met gerookte kip

Het is warm zomerweer en dan heb ik (Maureen) geen trek in warm eten. Salades zijn een goede vervanging mits je zorgt voor voldoende groenten erin, een bron van eiwit en een bron van zetmeel. Dan heb je een goede maaltijd te pakken. Ik vond dit recept van Puur Gezond en maakte er een twist aan door ook wat (diepvries)broccoli toe te voegen en af te toppen met peterselie. De gerookte kip (wel sterk bewerkt vlees maar voor een keer kan het) geeft een hartige bite aan het geheel. Wat je eventueel overhoudt kun je maximaal 3 dagen bewaren. Ook lekker voor een lunch de volgende dag!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 1-2 rode ui
  • 2 eetlepels azijn, 1 theelepel honing, zout en peper
  • 200 g (diepvries) dop- of tuinerwtjes
  • 100 g (diepvries) broccoli
  • 125 g zilveruitjes
  • 125 g zoetzure augurkjes
  • Restjes gaar vlees (fricandeau, gekookte ham, (gerookte) kipfilet, rollade)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peterselie

Bereiding

Kook de aardappelen 15 minuten. Giet af, laat uitlekken en snijd in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui. Meng in een kom met azijn en honing, peper en zout en laat even staan.
Kook de broccoli een 3 minuutjes en voeg na 2 minuten de erwtjes even toe. Spoel koud af en voeg ze met de aardappelen bij de uien.
Snijd ondertussen de zilveruitjes en augurk fijn en voeg toe.
Snijd het vlees in blokjes en schep dat samen met de mayonaise door het aardappelmengsel.
Top af met fijngeknipte peterselie!
 
Eet smakelijk!
 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?