Skip to main content

Linzensalade met geroosterde paprika en feta

Ik (Anna) hou van een lekkere, voedzame maaltijd maar het ontbreekt me meestal aan inspiratie en zin om er veel tijd aan te besteden. Dus makkelijke en snelle gerechten passen in mijn straatje. Ik vond een linzensalade op de site van AH en gaf er mijn eigen draai aan. Dit is het resultaat! 15 min voorbereiding en dan 30 min in de oven, ideaal. Mijn vriend had er zijn bedenken op (vanwege de linzen), maar heeft er toch van genoten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 (rode) uien
  • 2 tenen knoflook (of meer als je er van houdt)
  • 3 rode puntpaprika's
  • 4 takjes verse tijm
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g Kalamon-olijven
  • 100 g feta
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 blik linzen (ongeveer 400 g)

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de uien in dunne partjes en de knoflook fijn.
  • Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verdeel de ui, knoflook, paprika, tijm, tomaatjes en olijven over de ovenschaal.
  • Breek de feta in grove stukken erover, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de olie en azijn.
  • Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  • Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • Neem de groente uit de oven, schep voorzichtig om met de linzen en verdeel over 2 borden.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?