Skip to main content

Pastinaak en zoete aardappel van de bakplaat

Zo simpel kan koken zijn: je snijdt wat groenten, legt het op een bakplaat en de oven doet de rest. Zoete aardappel en pastinaak worden door de bereiding in de oven nog zoeter van smaak! Pastinaak is een echte herfstgroente en hoort tot de knolgewassen. Wel even geduld hebben in de oven, maar op een druilerige dag waarop ik (Maureen) het maakte is dat niet erg. Ik was alleen de verse rozemarijn vergeten te kopen, maar oregano en peterselie volstaan ook.
Ik kwam dit recept tegen op de website van PuurGezond. Varieer met allerlei andere (restjes) groenten, bak er een stukje vlees, vis of vegetarische vervanging bij en je bent klaar.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2-3 pastinaken
  • 4 aardappelen
  • 2-3 eetlepels (olijf)olie
  • Paar takjes verse rozemarijn

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de (zoete) aardappels en pastinaken met een dunschiller.
  • Snijd de aardappels en groenten in stukjes.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel alles hier overheen.
  • Strooi de kruiden/rozemarijn erover en besprenkel met de olijfolie.
  • Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 40 min en schep elke 10 min even snel om
  • Serveer samen met een lekker stukje vlees, vis of vleesvervanging.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?