Prei-pastinaak-kerriesoep
Gebruik je weleens een verspakket voor een gerecht of zoals in dit geval een soep? Dan kun je best leuke variaties tegenkomen. Op de verpakking staat duidelijk hoe het bereid moet worden. En als je alles uit het verspakket ontleedt zou je het ook zelf bij elkaar kunnen kopen en ben je wellicht wat goedkoper uit. Deze soep is verrassend pittig door de kruiden maar maakt het mild door de appel die je op het laatst toevoegt.
Ingrediënten voor 4 -6 porties
- 2 preien
- 1 pastinaak
- 2 aardappelen gemiddeld formaat
- 1 ui
- 2-3 tenen knoflook
- 2 el (olijf)olie
- 2 groentebouillonblokjes (met minder zout kan ook!)
- 1 pakje kookroom (ik heb niet alles gebruikt)
- 1 liter water
- Kerrie specerijenmix (dit zit er allemaal in: kurkuma, komijn, koriander, paprika, peper, karwijzaad, chilipeper, nootmuskaat, venkel, lavas, gember) Maar je kunt ook Ras el Hanout gebruiken, 1-2 el is voldoende
- 1 appel
Bereidingswijze
-
Maak de groenten schoon.Pel de ui en knoflook en snipper ze.
-
Schil de aardappel en pastinaak en snijd in blokjes.
-
Snijd 3 cm van het groene deel van de prei en houd apart, snijd de rest in grove ringen.
-
Verhit 2 el. (olijf)olie en een soeppan en bak ui, knoflook en prei 3 minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg aardappel, pastinaak, bouillonblokjes, kookroom en water toe en breng aan de kook.
-
Laat afgedekt 15 minuten koken op lage temperatuur.
-
Snijd ondertussen de apart gehouden prei in dunne halve ringetjes.
-
Verwijder klokhuis uit de appel en snijd in blokjes.
-
Voeg de kerrie-specerijenmix toe en pureer de soep met een staafmixer.
-
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de dunne prei en appelblokjes.
Lekker met bijvoorbeeld naanbrood of Turks brood erbij!
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.