Skip to main content

Preischotel met zoete aardappel en notencrunch

Dit recept (afkomstig van AH) heeft Maureen aangepast omdat ze niet alle ingrediënten in huis had. Oorspronkelijk is het een vegan preischotel met zoete aardappel, daarin moest een bechamelsaus van havermelk wat ze dus niet had. En ze had ook niet zoveel zoete aardappel, dus gewone aardappel erbij gedaan, is prima combi! Je kunt zowel gewoon (runder)gehakt gebruiken als vegetarisch gehakt. De mosterd door de puree maakt het lekker pittig, de noten met een beetje geraspte kaas lekker crunchy. Dus gewoon, vegetarisch of vegan, deze preischotel is van alle markten thuis.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 flinke zoete aardappelen
  • 3 kleine aardappelen
  • 1 e.l mosterd
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 150 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 t.l salieblad, beetje kerrie, peper en evt zout
  • 3 flinke preien
  • 2 e.l olijfolie
  • 50 gram gemengde noten, fijn gehakt
  • 40 gram geraspte kaas

 

 

Bereidingswijze 

  • Schil de zoete aardappelen en de gewone aardappelen, snijd in stukken en kook 20 minuten in ruim water.
  • Snijd knoflook en ui fijn en de prei in fijne ringetjes.
  • Verhit de olie in een hapjes/wokpan en bak de knoflook, ui, gehakt en prei met de kruiden een minuut of 10. Schep goed om.
  • Houdt dit even apart.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (190 bij hetelucht).
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree.
  • Schep de mosterd erdoor en eventueel peper en zout. Verspreid de puree over een ovenschaal.
  • Verdeel het preimengsel eroverheen.
  • Daarna de gehakte nootjes met een beetje geraspte kaas erover.
  • Bak de schotel in 15 minuten goudbruin.
 Eet smakelijk!
 
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?