Skip to main content

Rijstsalade met groenten, sinaasappel en cashewnoten

Ik (Maureen) vond dit recept in de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ik kreeg er gelijk zin in deze te maken omdat het geheel er zo kleurrijk uit ziet. Door alle ingrediënten die erin verwerkt zijn kun je het ook rustig als maaltijd eten. Of als salade bij een barbecue ook heel lekker! Ik vertel tijdens het spreekuur vaak dat kleurrijk eten zo goed is omdat in elke kleur een andere vitamine of mineraal de hoofdrol heeft. Dus dan is dit recept helemaal geslaagd. De hoeveelheid is echt wel flink, als hoofdmaaltijd prima voor 2 personen, als bijgerecht zeker voor 4.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125-150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 gram broccoli
  • 200 gram (winter)wortel
  • 1 sinaasappel
  • 10 gram gember
  • 5 gram verse kruiden zoals selderij en bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel azijn
  • peper
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af in zeef en laat afkoelen.
  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  • Kook de sperziebonen 8 minuten in weinig water.
  • Was de broccoli en snijd in stukjes.
  • Voeg de broccoli toe en kook de groente verder beetgaar.
  • Laat de groente afkoelen.
  • Was ondertussen de wortel en rasp grof.
  • Schil de sinaasappel dik en vang het sap op.
  • Snijd de sinaasappel in blokjes.
  • Schil de gember en rasp fijn.
  • Was de kruiden en snijd klein.
  • Maak een dressing van het sinaasappelsap, de olie, azijn, gember, kruiden en wat peper.
  • Meng de dressing door de salade.
  • Hak de cashewnoten grof en schep erdoor.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?