Skip to main content

Spinazielasagne met feta

Dit recept van Anne Marie Reuzenaar heb ik (Anna) vaak klaar gemaakt, maar op een of andere manier was hij een beetje uit mijn kookroutine verdwenen. En ik begrijp ook wel waarom: tijdgebrek. Toch heb ik er laatste weer eens tijd voor gemaakt en dat was de moeite waard! Het is een hele smakelijke lasagne en weer eens wat anders dan de traditionele met tomatensaus. Het meest tijdrovend vind ik de tomaten ontvellen, dus de volgende keer ga ik hem maken met een blik gepelde tomaten. Ik denk dat dat prima kan. Het recept komt uit Het heden ik kookboek van Anne Marie Reuzenaar.

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 1 kg spinazie (ik gebruik 1 zak verse spinazie 400 g en 1 pak diepvries spinazie 450 g)
  • 2 vleestomaten, ontveld*
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 150 gram feta
  • 6-9 (volkoren) lasagnevellen

Voor de saus: 

  • 150 ml halfvolle of volle yoghurt
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 eetlepels geraspte pecorino romano of Parmezaanse kaas
  • 2 tomaten

 

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Was de spinazie, kook in aanhangend water gaar en laat goed uitlekken.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pers de knoflook.
  • Verhit de olie en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en laat ze circa 5 minuten zachtjes smoren.
  • Meng de spinazie met tomatenmengsel, nootmuskaat, zout, peper, ei en verkruimelde feta.
  • Leg afwisselend spinaziemengsel en lasagne in een beboterde ovenschaal; begin met spinazie en eindig met lasagne.
  • Roer voor de saus yoghurt, ei en de helft van de kaas door elkaar. Verdeel de saus over de lasagne.
  • Garneer met de in plakjes gesneden tomaten en de rest van de kaas.
  • Zet de lasagneschotel in de oven en laat de lasagne in 35 minuten goudbruin worden.

Eet smakelijk!

 

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?