Skip to main content

Tagliatelle met prei en pesto

Tijdens het spreekuur doe ik (Maureen) nog wel eens ideeën op voor een warme maaltijd. Zo hoorde ik onlangs van iemand iets langskomen en ik dacht, goed idee dat maak ik morgen! Wat had ik allemaal in de koelkast: een paar preien, half bakje champignons, pesto. En in de diepvries altijd een voorraad spinazieblokjes. Omdat ik er een vegetarisch gerecht van wilde maken nog even witte kaasblokjes gekocht. Maar lekker veel groente erin en de pesto geeft zoveel smaak. En zo maak je met kleine beetjes wat in de koelkast ligt een lekker maaltijd.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • Tagliatelle of mie naar behoefte
  • 1 ui, knoflook
  • 2 e.l. olie
  • 3 preien in fijne reepjes gesneden
  • Half bakje (kastanje)champignons in plakjes gesneden
  • Basilicum gedroogd
  • 100-200 gr diepvries spinazie deelblokjes
  • 3 e.l. pesto
  • Peper en evt zout
  • Blokjes witte kaas

Bereidingswijze:

  • Fruit de ui met knoflook in de olie.
  • Voeg de prei en champignons toe en bak 5-10 min
  • Voeg de pesto toe
  • Voeg daarna de spinazieblokjes toe.
  • Voeg basilicum, peper en evt zout toe.
  • Kook ondertussen de tagliatelle/mie gaar.
    Giet de tagliatelle/mie af en schep door de groenten. Maak het af met de witte kaasblokjes.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?