Skip to main content

Vegetarische mexicaanse bonenschotel

Het is altijd handig om wat blikjes peulvruchten in allerlei maten in de kast te hebben. Als je een gemakkelijke vegetarische maaltijd wilt heb je alleen nog wat groenten nodig en je kunt aan de slag. Maureen keek in de koelkast wat er geschikt was om te gebruiken en klaar is kees. Laat je fantasie de vrije loop!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • (wok)olie
  • Een flinke snuf Mexicaanse kruidenmix
  • Snuf kerrie als je daarvan houdt
  • Een halve spitskool (maar dit kan heel goed ook een andere kool zijn), lekker fijn gesneden
  • 1 puntpaprika in kleine reepjes gesneden
  • Eventueel een Spaans pepertje
  • Restjes van andere groenten of bv een kleine courgette als extra
  • 1 miniblikje mais, afgespoeld en uitgelekt
  • Ongeveer 180-200 gram kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • Eventueel zout/peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Snipper de ui
  • Doe de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui zachtjes met de kruiden
  • Voeg de spitskool toe, wok eerst op hoog vuur, daarna nog 10 minuten smoren
  • Voeg in die tijd ook de paprika en eventueel andere groenten toe
  • Spoel ondertussen de peulvruchten af in een vergiet of zeef
  • Voeg toe aan het geheel en schep goed om tot het warm genoeg is
  • Je kunt aan het eind proeven of er meer kruiden bij moeten, eventueel peper en zout
 Eet smakelijk!
 
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?