Skip to main content

Volkoren havermoutkoeken

Gewoon een heel oud recept van Maureen waarin zij wat gezondere ingrediënten heeft verwerkt of vervangen zoals volkorenmeel en walnoten. Ook heeft ze bij het bakken minder suiker gebruikt dan in het oorspronkelijke recept.

Je kunt met dit recept volop variëren, denk bijvoorbeeld aan wat pompoen/zonnepitten erdoor, of andere gehakte noten. Het blijven natuurlijk koeken maar deze bevatten vergeleken met andere koek wel heel veel vezels! 

Ingrediënten voor 10 grote of 20 kleine koeken

  • 100 g havermout/vlokken
  • 90 g volkorenmeel
  • ½ zakje of 1 eetlepel bakpoeder
  • 70 g bruine suiker
  • (optie) 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g rozijnen
  • 40 g walnoten
  • (optie) 50 g kokosrasp
  • 1 ei
  • 70 g boter, zacht laten worden buiten de koelkast
  • koek- en speculaaskruiden
  • een snuf zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bakplaat met een vel bakpapier
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom, breek hierbij de walnoten in kleine stukjes
  • Voeg lekker veel koek- of speculaaskruiden toe!
  • Voeg het ei en de boter toe en meng goed
  • Maak van het stijve mengsel een rol, druk alles goed stevig bij elkaar
  • Laat deze rol minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast
  • Snijd daarna met een mes 10 (of 20) plakken van de rol en leg deze verspreid over de bakplaat
  • In de oven op 180 graden zijn de havermoutkoeken in 20 minuten klaar (let op! de kleinere koeken zijn wat sneller gaar)
Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?