Volkoren kruidkoek van PuurGezond
Het onderwerp van de tweede bijeenkomst van de cursus Eet PuurGezond is "Snack je slank! Regelmatig eten en koek, snoep en snacks vervangen door gezonde tussendoortjes. Fruit, groente en zuivel zijn natuurlijk prima keuzes. Als je eens iets anders wilt is deze volkoren kruidkoek een prima keuze. Rijk aan voedingsvezels waardoor je er lang een verzadigd gevoel van hebt.
Dit recept en de foto zijn afkomstig van PuurGezond.nl
Ingrediënten voor 1 bakvorm van 30 cm
- 150 gram gemengde noten
- 5 dadels (bij voorkeur Medjoul-dadels)
- 1 ei
- 250 gram volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 300 gram Griekse yoghurt
- 1,5 eetlepel koekkruiden
- snufje zout
- 2 eetlepels honing
- 50 ml water
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed cakevorm met bakpapier.
- Hak 150 gram gemengde noten en 5 dadels grof.
- Klop 1 ei los.
- Meng 250 gram volkorenmeel, 1 theelepel bakpoeder, 300 gram Griekse yoghurt, 1,5 eetlepel koekkruiden, een snufje zout en 2 eetlepels honing met de noten en dadels.
- Voeg 50 ml water toe en schep goed om. (dit kan gewoon met een spatel of lepel, je hebt geen mixer nodig)
- Wanneer het deeg te droog blijft kun je een beetje extra water toevoegen.
- Vul de cakevorm met het mengsel en bak de koek in ongeveer 30 minuten gaar.
- Controleer de gaarheid door er met een satéprikker in te prikken, komt deze droog uit de koek dan is de koek gaar.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via