Skip to main content

Gezonde borrelplank met bieterballen

Voor een gezellig momentje in het weekend: een gezonde(re) borrelplank!

Bijzonder op deze plank zijn de zelfgemaakte bieterballen, afkomstig van de site van PuurGezond, waar ze werden gegeten met een guacamoledip en tomatenketchup. Anna maakte er zelf een lekker sausje bij.

Op de plank liggen:
- een trosje druiven
- snoeptomaatjes
- kleine bolletjes mozzarella
- volkoren toastjes
- hummus uit de supermarkt, maar zelf maken kan ook
- bieterballen (recept hieronder)
- sausjes voor de bieterballen (recept hieronder)
- rauwkostdip

Bereidingswijze

  • snijd de bieten in stukken
  • snipper de ui en pers de knoflook
  • doe bieten, ui, knoflook en kikkererwten in een keukenmachine en mix tot een bietenmengsel (er mogen nog stukjes in zitten)
  • meng bietenmengsel samen met havermout, paprikapoeder, komijn, losgeklopt ei, peper en eventueel zout goed door elkaar
  • zet het mengsel gedurende zeker 15 minuten in de koelkast om op te stijven
  • verwarm de oven voor op 180 graden celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • rol balletjes ter grootte van een bitterbal van het bietenmengsel
  • leg de balletjes op een bakplaat en bak ze in 20-25 minuten gaar en iets bruin.

Eet smakelijk!

PS De kikkererwtensnack, die Anna al eens eerder maakte, past natuurlijk ook prachtig op de plank!

Ingrediënten voor ca. 12 bieterballen

  • 200 gram rode bieten, voorgekookte
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gekookte kikkererwten (uitgelekt)
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 ei

Ingrediënten bieterbalsausje

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise

 

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?