Skip to main content

ProMuscle-programma: In 12 weken sterker en fitter

Merkt u dat bewegen lastiger wordt? En wilt u graag fit en vitaal blijven? Meld u dan aan voor het ProMuscle programma dat wij aanbieden samen met Fysiotherapie Hoep Zuid. Het ProMuscle programma is speciaal ontwikkeld voor 65+’ers en mensen van 65 tot zelfs 93 jaar hebben het programma getest en waren enthousiast. 

Het programma duurt 12 weken en bestaat uit twee onderdelen: bewegen en voedingsadvies op maat.
Hierdoor wordt u sterker en fitter.

Bewegen


Onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie Hoep Zuid gaat u tweemaal per week krachtoefeningen doen. De trainingen worden in kleine groepjes uitgevoerd, samen met andere deelnemers van het programma. Dat is gezellig, en iedereen krijgt persoonlijke begeleiding. We doen vooral kracht- oefeningen om sterke beenspieren te krijgen, dat helpt om steviger en beter te kunnen (trap)lopen. De oefeningen worden aangepast naar uw eigen mogelijkheden.

Voeding

Een diëtist van Dieet & Co zal u adviseren over uw voeding, waarbij vooral op de dagelijkse eiwitinname wordt gelet. Eiwit is een voedingsstof die te vinden is in o.a. zuivel, vlees, vis en noten. Door voldoende eiwit te eten en krachtoefeningen uit te voeren, kunt u uw spiermassa en spierkracht vergroten.

Na afloop van het 12-weekse programma is er nog een vervolgprogramma. Dit kan bestaan uit deelnemen aan sportgroepen in de fysiotherapiepraktijk, of een doorverwijzing naar een sportschool in de buurt. Daarnaast worden er 4 voedingsworkshops aangeboden waarin uitleg gegeven wordt over gezonde voeding, etiketten lezen, en het belang van eiwitten voor de spieropbouw.

Kosten

De kosten voor het beweegprogramma bedragen € 70,00 per maand. Gesprekken met de diëtist en de voedingsworkshops worden vergoed uit de basisverzekering.

Deelnemers waarderen het ProMuscle- programma met gemiddeld een 8.2.

Aanmelden

Wilt u zich direct aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met een van onze diëtisten? Neem dan contact met ons op. Een afspraak maken kan via ons telefoonnummer 085-4884700, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons contactformulier. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?