Skip to main content

Leefstijlcoaching bij Dieet & Co in 2023

Wil je in het nieuwe jaar op een duurzame manier aan de slag met je leefstijl? Meld je dan nu aan voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie bij Dieet & Co. We starten in januari weer met nieuwe groepen in Wieringerwerf en Warmenhuizen.

Het CooL-programma

Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar we gaan ook aan de slag met beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken met de coach en groepssessies met je coach en mede-deelnemers.

Wat kun je verwachten tijdens de CooL-bijeenkomsten?

Je werkt samen met je CooL-coach aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De leefstijlcoach ondersteunt je om je gedrag te veranderen.
Je kijkt samen met je coach naar wat er nu al goed gaat.
Je stelt samen met je coach doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan wilt gaan werken.
Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven.

Wat verwachten we van jou?

Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt bepaald.

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:

18 jaar of ouder bent, overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt, of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30) Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Let op: Ben je verzekerd bij ONVZ, Zilveren Kruis, Achmea, De Friesland, FBTO, Interpolis, ZieZo of ProLife dan moet er eerst toestemming worden gevraagd aan de verzekeraar voordat je kunt starten met CooL. Dit mag je zelf doen maar wij kunnen dit in de meeste gevallen ook voor je doen. Neem daarover even contact met ons op.

Hoe kun je meedoen?
Je huisarts of internist kan je doorverwijzen naar Dieet & Co voor het CooL - traject. Je mag ook zelf contact opnemen met een CooL-coach. Voordat je je eerste afspraak hebt met je coach, heb je wel de verwijzing van je arts nodig. Voordat het traject echt begint heb je een intake-gesprek met de CooL-coach waarin jullie samen gaan kijken of het CooL-programma geschikt voor je is.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Neem dan contact met ons op:

Bel ons op 085 488 4700

Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?