Skip to main content

Boekrecensie: kookboek ‘Echt eten’ van Pascale Naessens

In 2020 uitgegeven door Lannoo. Geschreven door Pascale Naessens. ISBN 978 94 0147 052 0

Wie een kookboek van Pascale Naessens heeft, weet dat ze prachtige boeken maakt. Tijd om er eens een nader te bekijken. Anna schreef een recensie over het boek ‘Echt eten’ en is enthousiast. Niet alleen over de recepten die ze gemaakt heeft, maar vooral over het gebruik van enkel pure en onbewerkte ingrediënten. Dit boek staat vol met koolhydraatarme, toegankelijke recepten. Een prachtig kookboek dat geschikt is voor een ieder die bezig is met zijn of haar gezondheid. De recepten passen bij de Richtlijnen voor diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en overgewicht.

‘Echt eten’ uit 2020 past in de lijn van de boeken die ze al gemaakt heeft. Haar visie is een enigszins gematigd koolhydraatarme, Mediterrane voeding. Ze combineert groente met eiwitten of met een gematigde hoeveelheid complexe koolhydraten zoals peulvruchten, havermout en quinoa. In dit boek, en trouwens ook in haar andere boeken, vind je alleen maar pure, natuurlijke ingrediënten. Pascale blijft weg van bewerkte en geraffineerde voeding. Ze doet niet aan kcal tellen en nodigt je uit om af te wijken van haar porties. “Eet meer als je nog niet verzadigd bent en stop met eten als je buik vol zit”, schrijft ze in haar boek.

De visie van de schrijfster past goed bij de visie van Dieet & Co. In de basis werken wij graag met de Richtlijnen van PuurGezond die uitgaan van pure en onbewerkte voeding. Met daarnaast de Richtlijnen in ons achterhoofd passen wij ons advies aan op de omstandigheden van de cliënt. Wij worden daarom erg blij van dit soort kookboeken. ‘Echt eten’ is een prachtig boek vol met eenvoudige recepten met korte ingrediëntenlijstjes. Pascale maakt in haar boek vooral gebruik van bekende ingrediënten waarvan je de meeste gewoon in de lokale supermarkt kunt kopen. Om deze redenen is het kookboek toegankelijk te noemen.

Gezondheid

In haar boek stipt de schrijfster gezondheid kort aan. Ze geeft bijvoorbeeld aan dat pure ingrediënten voedzaam zijn waardoor je minder de neiging voelt om te gaan snaaien. Zo denken wij daar bij Dieet & Co ook over. Best veel mensen volgen een dieet om af te vallen, ze willen kcal tellen of vragen ons om weekmenu’s. Als je je leefstijl verandert en voedzamer gaat eten, zul je merken dat gewichtsverlies vanzelf volgt. Daarnaast is het logisch dat gezonde voeding bijna altijd een positief effect heeft op de bloedwaarden, zoals bloedglucose en cholesterol. Bovendien is gezond eten vaak heel lekker. Anna is in ieder geval erg enthousiast over de recepten uit dit boek. Ze heeft er een aantal geprobeerd en ze vond ze stuk voor stuk lekker! Belangrijk inzicht: de recepten uit dit boek zijn te vertalen naar een leefstijl die bestaat uit 3 hoofdmaaltijden die allemaal groente of fruit bevatten. Op die manier krijg je dus voldoende van alles binnen. De diner recepten zelf bevatten onvoldoende groenten, maar eigenlijk geldt dit voor heel veel kookboeken.

Anna maakte onder andere dit leuke recept voor een wortelpizza, een leuk en voedzaam ontbijt, terug te vinden op onze receptenpagina.

wortelpizza met spiegelei dieetenco1

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?